BENETTON & NIKE & NYÍL

BENETTON & NIKE & NYÍL

nedelja, 11. julij 2010

PORTOROŽ 2010


Po petih tednih končno spet na tekmi. V Portorožu se le ta odvija malce drugače. Začne se šele popoldne in traja pozno v noč ali prej v zgodnje jutro. Zanimiva je zaradi tega in zato, ker je ob morju. Naše morje sicer ni ne vem kako mamljivo, je pa vseeno fino, da se lahko poleg kužkov, ki se lahko namočijo tudi na marsikateri drugi lokaciji, vržemo v vodo še mi. Čeprav roko na srce, ta mlakuža včeraj ni bila niti osvežilna, niti nič. Psi so pa vseeeno uživali. Ben ne plava in ker tu ni bil dostop do vode njemu primeren je večinoma ostal na suhem. Nike pa, z Russellskimi kolegi Pepperjem in Chio so se metali v vodo in vlekli iz nje kol, primeren kvečjemu kakšnemu Berncu. Mali norčki so vidno uživali in skakali v vodo in nas zabavali. Škoda,ker nisem vzela s seboj fotoaparata, da bi kakšno takšno norčijo posnela.
Smešni so, ko imajo refleks plavanja in ko sta jih Tanja in Tinca dvigovali z vode še kar "plavali" po suhem.
Sicer pa se je kljub vročini Ben dobro odrezal. Pomagalo je to, da sem ga pred tekoma dobro namočila in seveda okusne hrenavke s sirom za morivacijo. Tako je s še kar v redu tempom odtekel dva čista teka in se edini sploh uvrstil in tako seveda zmagal :).

Zanimivo, kako postajajo Parsončki in Jacki vedno bolj popularni v agilityu in na sploh. Še malo, pa bodo v smallu, kar so v large Borderji. Tri leta nazaj je imela Parsone le brigita, tokrat pa nas je bilo res veliko, pa sta Roland in metka s svojimi tremi manjkala. Pa še jih prihaja v agility in tudi novi mladički so v prodaji, nekaj mladičkov je na poti, nekaj pa je načrtovanih. Prsonske konkurence torej ne bo manjkalo, jaz, kot velika ljubiteljica pasme, pa bom še toliko bolj uživala ob gledanju tekem.

malo za šalo...

Ni komentarjev:

Objavite komentar