BENETTON & NIKE & NYÍL

BENETTON & NIKE & NYÍL

nedelja, 13. september 2009

Otroški bazar 2009


Foto: Blayo San
Od četrtka 10.9. do nedelje 13.9.2009 se je na gospodarskem razstavišču odvijal otroški bazar. Jože Vidic je predstavljal svojo knjigo Življenje s psom, ki bo izšla oktobra in revijo moj pes. Na predsstavitev pa smo bili povabljeni tudi mi trije. Imeli smo precej nastopov. Z nekaj ovirami smo predstavili agility.

Foto. Blayo San
Zraven sem povabila tudi Vesno z mešanko Žižo, ki je prikazovala ples s psom in nekaj reševanja, ker Žiža dela tudi reševanje, ter Evo z borderko Sky, ki je pokazala free style s frzibijem. To je pravzaprav "ples" s frizbijem.

Foto: Nathan Klasinc

Z Benom sem prikazovala predvsem trikce z rekviziti, pospravljanje stvari v košaro, zlaganje posodic in podobno.

Foto: Blayo San

Foto: Nathan Klasinc
Največ pozornosti sva pritegnila z rolkanjem. Nike še ne zna toliko trikcev, pa vseeno dovolj, da sem z njo pokazala, kaj vse se da narediti s tri mesečnim psom in da je prepričanje, da se psa šola šele po šestem mesecu zmotno.

Foto: Blayo San
Dejstvo je, da je Nike pač pritegnila največ pozornosti. Ker je res ljubka in ker pri treh mesecih zna že toliko trikcev in celo rolka.

Foto: Blayo San
Najboljša pa sta oba z Benom skupaj, ko Nike sedina rolki, Ben pa jo poganja. To sem ju pravzaprav naučila na bazarju samem. Nike se res hitro uči.
Poleg nas so predsatvili tudi rally obedience, skupino tačke pomagačke, ki nastopa bolnim in podobno, še nekaj reševalcev in poslušnost z res izjemnim policijskim psom, belgijskim ovčarjem Arnijem, ki je odličen policijski pes in poleg tega simpatičen ljubljenček.

Foto: Nathan Klasinc
V soboto je bila tudi agility tekma in ker sem si res želela iti je namesto mene nastopala Tanja z argentinsko dogo Šajo in parsonom Peperjem. Tudi nad njima so bili navdušeni in vesela sem, da sem za svojo zamenjavo našla njiju.
Na tekmi sva se spet odrezala dobro. Ben je tekel lepo, dva čista teka, sicer malo počasna, bilo je precej vroče ampak brez napake in je končal na tretjem mestu.
danes sta oba utrujena do konca. Precej naporno je nastopati dva do trikrat na dan, štiri dni zapored. Po moje bosta jutri kar vesela, ko bom šla jaz v službo in ju bom pustila, da celo dopoldne počivata.

2 komentarja:

  1. OOO vidm da ste se spoznal z Arnijem, lepo, se mal pa je lahko tud Beni policijski kuza, no Nike bo mogla pa se mal zrast :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja Arnija smo spoznal, super je res :)

    OdgovoriIzbriši