BENETTON & NIKE & NYÍL

BENETTON & NIKE & NYÍL

sreda, 28. april 2010

Praznično-plezalni izlet v Istro

Prvomajski prazniki so letos tako nastreljani, da si je težko vzeti frej cel teden, zato smo si vzeli frej ponedeljek pred prazničnim torkom in šli na podaljšan vikend v Istro. Namen je bilo plezanje, ker pa smo bili blizu morja smo seveda obiskali zudi plezališče ob morju. V nedeljo smo se odpravili proti plezališču Razpadalica, ki smo ga iskali kar nekaj časa, se vozili po nemogočih, razritih makedamskih hrvaških "cestah". Našli smo ga šele pozno zvečer, pa smo vseeno nekaj časa plezali. Kampirali smo potem pod drugim plezalščem Vranjska Draga, kar sredi gozda. Vožnja v nedeljo kužkoma ni bila najbolj pisana na kožo. Okolica je bila sicer lepa, vendar smo se nad njo lahko navduševali le dvonožniki, štirinožnikoma iz avta ni nič pomagalo, da je lepo iz avta. V soboto smo imeli piknik, kjer sta pesička ves dan letala naokrog, lajala, kaj dobrega pojedla in se zabavala bolj kot potem v nedeljo.
Pod Solkanskim mostom pred odhodom v Istro


Vendar pa sta ju oba dneva izmučila, tako je Nike, kar nisem mogla verjet, v ponedeljek v plezališču padla dol in cel dan spala.


Plezališče Vranjska draga je čudovito! Takšna narava, da dol padeš, pa tudi skala in smeri so lepe. Poleg tega se ena smer imenuje po Meni, samo je težka in se je nihče ni upal naskočiti. Še ena smer se imenuje Stojan, ki je precejlažja, vendar sem rekla, da jo bom splezala, ko bo Stojan splezal Simono, pa je rekel, da je Simona prevelik zalogaj zanj :) hmmm...

tu gor se je včasih plezalo...

tu se pleza še vedno...



Že v ponedeljek popoldne smo poiskali kamp ob morju v Medvei, ob še enem plezališču seveda. Nikica se je v plezališču naspala in je lahko potem spet norela.


V torek smo šle punce s pesičkoma poležavat na plažo, fantje pa so šli še malo plezat in so se nam pridružili šele popoldne. Nike se je od Bena naučila dveh "neumnosti" lajat in tauhat.







Skratka, spet en tak vikend, za katerega bi si želela, da ga nebi bilo konec...

Ni komentarjev:

Objavite komentar