BENETTON & NIKE & NYÍL

BENETTON & NIKE & NYÍL

torek, 3. april 2012

KO IMA PES POLNO RIT VSEGA



Enkrat sem že pisala o kulinaričnih muhah moje Nike in celo svojih dvomih o tem, da bi zadostila njenemu izbranemu okusu in ji ponudila kaj boljšega. V resnici sem to že preizkusila pri Benu in ugotovila, da to vodi le še v bolj in bolj izbirčnega psa. Ker pa želim požrešnega psa, ki mu bo hrana motivacija za delo nikakor ne mislim dopustit, da bi do tega prišlo. Mala izbirčnica se trenutno obnaša tako, kot, da jo bo skleda ugriznila. Vendar pa je jasno, da je njena kraljevska ritka enostavno prepolna. Nisem edina, ki je prišla do te ugotovitve. Tudi Nina je malo TiŠan v prvih mesecih hranila preveč in mala je sicer nekaj jedla, prave požrešnosti pa ni pokazala. Dokler ni Nina odkrila, da jo enostavno preveč hrani in ko je obrok malce zmanjšala je mala postala še kako požrešna. Zdi se, kot, da je imeti vedno malce lačnega psa kruto. Pa ni, če hočeš požrešnega psa, dobrega za šolanje tako pač mora biti. Jaz pa grem stavit, da pes, ki se obnaša tako, kot se na zgornjem posnetku Nike nikakor ni lačen. Jaz že nebi bila tako izbirčna, če bi bila lačna. Sploh ne do hrane, ki jo sicer jem ampak mi ravno zdaj pa malo ne paše. Ker dva dni prej jo je jedla z veseljem, dva dni kasneje pa prav tako. Ne nasedajte prosečim lepim učkom, ki vas le presneto dobro vrtijo okoli tačk, ko jim ponnudite nekaj boljšega.

6 komentarjev:

  1. Ha ha, me je nasmejala :) Ruby je imel nekoč tudi svoje fore dokler nisem ugotovila, da
    - je treba malo zmanjšati obrok in
    - sme dobiti drugo hrano največ 2x na teden, sicer briketi niso dobri

    No, od takrat se je že dosti spremenilo tako da mu lahko dam praktično karkoli, pa bo še vedno pojedel tudi brikete.

    PS: lušten blog :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala Andreja. Ne, saj Nike ni ves čas taka, navadno je precej požrešna, samo je prava ženska ima prav svoje tečne dneve :) In v te dneve spada tudi izbirčnost.

    OdgovoriIzbriši
  3. Jz itak ne smem kj dost komentirat, ker :)..... No ampak mislm, da pr nama niso taki briketi, so manjši....

    S555

    OdgovoriIzbriši
  4. Te so drugi, samo imam tud enake kot ti in se isto obnaša. Ampak ni panike, to ima ona svoje trenutke, samo če nočem narest totalno razvajenega in neješčega psa, ker res rabim psa, ki je malo požrešen, pač ne smem popuščat njenim muham.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ha ha Nike zgleda super... Js sm mela oba psa taka, Benček je bil še hujši od Winnie :) Boga, takoj ko jo vidim ji moram dat kej za jest!

      Izbriši
  5. he he, no zdaj ma spet boljše dni, spet kar je. Jo mam precej rajši, ko skače po meni, če ji kaj dam, kot, ko se tako obnaša.

    OdgovoriIzbriši