BENETTON & NIKE & NYÍL

BENETTON & NIKE & NYÍL

četrtek, 10. marec 2016

NI LEPŠEGA OD VONJA PO GOZDU


Gledam prijatelje in znance, kako vsi nekam odhajajo, dopustnikujejo, potujejo in se malo smilim sama sebi, ker moram ždeti doma. Služba pač, kaj čem. in tudi no money, no funny.
In potem grem na sprehod v gozd za hišo, sonce sije (končno), ptički pojejo in mir je, nikjer nikogar. In v zraku je vonjo po gozdu, pogretih drevesnih deblih in pomladi. In se zavem, da mi je lepo, pa čeprav sredi ljubljane, ja sredi Ljubljane je gozd, po katerem lahko hodiš ure in ure. Ne, ne potrebujem it daleč.

7 komentarjev:

  1. Čau! Gledam tole pisano druščino. In me najbolj pritegne PRT (saj, ne da so moja top pasma že nekaj let) Ampak vedno tuhtam-kako vam uspe met terierja brez štrika? Živim namreč obkrožena s srnjadjo, vevericami, prostošetajočimi mačkami...Bo kar izziv izdelat zanesljiv odpoklic ali pa totalni ignor divjadi in mačk.

    OdgovoriIzbriši
  2. Naj te potolažim, Nike ni skoraj nikoli brez štrika, v gozdu pa sigurno ne, razen par minut ko se slika ali preganja z drugimi psi ali kakorkoli igra z mano in je zamotena. Sicer pa je zmeraj ali na štriku ali pa je pod strogim nadzorom ona in okolica. Poznam parsone, ki so brez štrika in dejansko ne pobegnejo ampak jih je malo. Za dober odpoklice je treba kar full delat ja, z vsemi, z lovci pa sploh.

    OdgovoriIzbriši
  3. Slaba tolažba :) Imam visokoleteč cilj, da bodočega PRTja naučim fenomenalnega odpoklica :P Če bo pol manj nor, kot je moja zdajšnja psica ob pogledu na divjad, bo velik dosežek. Imam plan, da bosta imela ločene sprehode v gozdu in se bo puppy sprehajal z BCji, ki pa pridejo na prvi klic k njihovim lastnikom. Delovno bo, ja.

    OdgovoriIzbriši
  4. Avtor je odstranil ta komentar.

    OdgovoriIzbriši
  5. Pa, do zdaj sem se pogovarjala in srečala ene par...Prišla do zaključka-zna bit, da bo treba met psa skoz na štriku. Navkljub trudu. :D Če uspem, se srečamo na tekmi v soboto in posnamem Nike laufat in Pepija.

    OdgovoriIzbriši