BENETTON & NIKE & NYÍL

BENETTON & NIKE & NYÍL

nedelja, 24. oktober 2010

Narnija

Dom je tam, kjer je srce in moje pripada Bovcu, dolini smargdne reke Soče, deželi Narnije. Torej lahko rečem, da smo šli ta vikend malo domov. Saj vem, da se ponavljam, samo ta kraj me res vedno znova navdušuje s svojimi naravnimi lepotami in možnostmi za številne izlete.





SLAP BOKA
Tokrat smo se zaradi slabega vremena omejili na krajše sprehode. Tako smo šli malo pobliže pogledat najmogočnejši slap v Sloveniji in celo Evropi. Slap Boka. Viden je že s ceste, da pa se mu približati po približno polurnem vzponu. Sam sprehod ni nič posebnega. Pot je ozka, še kar strma, skalnata, tako, da, ko je časa in lepega vremena več, se vseeno da tam okoli obiskati lepše in bolj zanimive kraje. Hoteli smo it še do Soče, pa nas je malo preganjala tema, ker smo se na izlet odpravili dokaj pozno.







DEŽELA ŠKRATOV
V nedeljo je bilo vreme še slabše, tako smo se odločili za obisk še ene bovške atrakcije, ki zahteva manj časa. Dolino škratov. Ko se iz vasi Čezsoča usmeriš levo, pravzaprav proti bovškemu bazenu (ja, tudi to imajo v Bovcu in je prav zanimiv), parkiraš lahko kar na parkirišču od bazena in se odpraviš v to zanimivo dolino. Do nje je po opisih ura dvajset hoda, vendar nismo niti približno porabili toliko časa. Pot do doline je lepa, speljana po kolovozu. Že na poti do tja večkrat srečaš škrata, ki te s smerokazom usmerja na pravo pot. Cilj je pravzaprav manj zanimiv, kot je pričakovati. Na koncu se pot spusti v gozd, ki pelej nazaj k reki Soči. Za navadnega smrtnika, skoraj razočaranje. Po gozdu in skalah je pač nametanih nekaj poškodovanih vrtnih palčkov, razgleda pa ni nobenega. Če nekateri ne razumejo smisla naseljevanja palčkov po gozdu, mi še vedno ni jasno, zakaj se je treba znašati nad njimi in jih uničevati. Če pa si jaz, z mojo bujno domošlijo, odkriješ na tem kraju pravljico. Gozd je poln dreves zanimivih oblik, ki res dajejo občutek čarobnosti. Izgleda, kot, da bo gozd oživel, ko zaide sonce in ga zapusti zadnja človeška noga.
Definitivno priporočam, ogled tega kraja, vendar je res smiselno, da si ga pustite za kak tak, turoben oblačen dan, ko ni priložnosti za kaj drugega, kajti lepe dolge, sončne dni je vseeno bolj smiselno porabiti za obisk kakega krnskega jezera, prestrelniškega okna, ali katerega drugega čudovitega kraja, z razgledom na okoliške hribe in prelepo soško dolino.

Ni komentarjev:

Objavite komentar