BENETTON & NIKE & NYÍL

BENETTON & NIKE & NYÍL

četrtek, 28. april 2011

Počitnice




Šolske, prvomajske počitnice so. Načrtov kaj bomo delala in kam bomo šli je bilo ogromno. Na koncu smo ostali v Ljubljani. Vreme je obupno. Ne da se nikamor. Pa tako sem si želela po dolgem času malo bolj resno v hribe. Ampak tudi to se da nekako izkoristit. Nina je ostala po vikendu kar pri meni. In mi je pomagala igrat varuško. Naše tri sosedove mulčke sva peljali na dva kratka izleta.
V prvem planu je bil Bohinj in planina Vogar. Ampak ker je bila vremenska napoved bolj slaba in je kazalo, da se bo uresničila smo spremenili načrt in šli le na dopoldanski izlet na Gradiško jezero. Pustimo to, da je bilo potem cel dan vroče in lepo in sončno in bi lahko šli tudi v Bohinj. Ampak ok. Smo šli pač samo na Gradiško jezero. Za Urbana pravzaprav čisto dovolj dolg sprehod. Lepo je pa tam prav tako. Sprehodili smo se ob jezeru, kužki so plavali in uživali. Še posebej Biba. Seveda, tudi Bibo smo vzeli s seboj. Ona, ki načeloma ne hodi toliko naokrog je mogla še posebej uživat. Sklenila sem, da jo še kam odpeljem skupaj z otroki. Poleti sploh. Otroci so jo želeli naučiti plavat. Trud ni bil potreben. Biba je sevda naravni talent.





Naslednji dan sem jih peljala v Šobec in na Bled. Sonca je bilo že malo manj. Biba je vseeno uživala v kopanju. Tokrat je malo manj uživala Nike, ker ni smela v vodo. Zaradi njenih idej o tem čemu so namenjene race. Tu se pač ne strinjava in je mogla tako z vrvice in razdalje otožno, pa nič kaj tiho opazovati svoj plen.





Popoldne pa sva šli z Jerco v zavetišče. Jerca si je zaželela sprehoditi še kakšnega zavrženega kužka. V Gmajnice sva šli polepšat dan labradorcu Neru. Prijeten kuža, ki ne vleče na vrvici, je prijazen, se pusti česati in božati in je zelo igriv. Kljub temu, da izgleda malce starejši, saj mu je tu in tam že posivela kakšna dlaka. Naši kužki so se žrtvovali in počakali doma. Ampak mislim, da če bi vedeli čemu je ta žrtev bila, bi to sprejeli, kljub temu, da so kužki načeloma precej egoistična bitja.

Ni komentarjev:

Objavite komentar